Byggeprosessen

Fra rådgiving til overtakelse

Å bygge sitt eget hjem er en stor investering og en spennende reise. Hos Forhandler HA Ferdighus AS ønsker vi å gjøre denne reisen så enkel og smidig som mulig for deg. Våre erfarne medarbeidere vil veilede deg gjennom hele byggeprosessen, fra første møte til overtakelse av din drømmebolig.

1. Rådgiving

Innledningsvis gjør våre boligkonsulenter i samarbeid med deg en analyse av tomtens reguleringsbestemmelser og dine behov. Etterhvert som vi blir bedre kjent med deg, gjør vi sammen en kost/nytte vurdering tilpasset dine behov og ønsker.

2. Valg av hus

Vi tilbyr et bredt utvalg av husmodeller. Dersom du har dine egne spesifikke ønsker og behov, kan vi bygge akkurat det du vil ha. Vi gjør vårt ytterste for at du skal bli fornøyd med ditt hus. Når vi er enige om hus og plassering på tomten, vil våre konsulenter begynne å jobbe med detaljene. Vi utfører også en tomtebefaring for å sikre oss at huset dere drømmer om faktisk passer inn på tomten.

3. Byggesøknad

Vi tar oss av hele søknadsprosessen til kommunen når du kjøper hus fra oss. Når kontrakten er signert, sender vi byggesøknaden til kommunen. Behandlingstiden for byggesøknader varierer fra kommune til kommune, men vanligvis tar det minst 3 uker. Når byggesøknaden er ferdig behandlet og godkjent, gir kommunen igangsettingstillatelse (IG) som betyr at grunnarbeidene kan starte. Når byggetillatelsen er klar, er tiden inne for oppstartsmøtet – en viktig milepæl på veien mot nytt hus.

4. Bygging

Vi tilbyr personlig oppfølging i hele byggeprosessen av prosjektleder/byggeleder. Vi har gode samarbeidspartnere som vi har jobbet med lenge og som vi har et meget godt samarbeid med. Kjøper du nøkkelferdig hus av Forhandler HA Ferdighus AS koordinerer vi hele byggeprosessen. Byggelederen sikrer at alle fag- og håndverkstjenester blir utført til rett tid og til rett kvalitet. Dere vil bli invitert til møter og befaringer underveis i prosessen for å sikre at leveransen blir slik dere har avtalt.

5. Overtakelse

Når huset er ferdig og skal tas i bruk, skaffer vi ferdig-dokumenter og andre nødvendige attester. Vi går gjennom huset sammen med deg før overlevering slik at eventuelle avvik i forhold til avtale, rettes opp. Deretter kan vi sende en søknad om ferdigattest til kommunen. Når denne kommer fra kommunen, er det tid for overlevering. Dere har nå endelig blitt huseiere!

Ta kontakt

For spørsmål og andre henvendelser, fyll ut skjemaet under, så svarer vi deg på e-post eller telefon.

Takk! Henvendelsen ble sendt.
Ups, det skjedde en feil...